Kom skal jeg vise deg noe fint

I februar 2019 ble jeg eier av en setereiendom med 38mål dyrket mark og skog i Øvre Snertingdal. Megler sa at husene burde rives. Jeg var av en annen oppfatning.

Jeg har restaurert mange gamle hus privat, og har også hjulpet mange å restaurere sine egne gamle hus gjennom min bedrift, MOLO AS, siden 2003. Jeg har aldri tidligere vist frem egne eiendommer, men når jeg kjøpte Vold seter, bestemte jeg meg for at dette skulle bli et prosjekt, hvor jeg ville vise hvordan jeg tenker, når jeg restaurerer mine gamle hus. Mitt håp er å inspirere andre huseiere.

Prosjektet mitt fikk navnet ; "Bygningsvern i Praksis". Vi er ikke ferdige, men det går fremover med stormskritt nå i 2023. Jeg deler bilder og informasjon fra prosjektet på egen facebookside, Torill Løvstad, og til to facebookgrupper i Snertingdal. Enkelte innlegg er også delt til facebookgruppen Tradisjonshåndverk. Prosjektet har blitt populært, og jeg opplever at mange deler videre.

Jeg håper jeg på denne måten kan vise, at det er mulig å ta vare på gamle hus ved hjelp av egeninnsats, en god arkitekt og dyktige tradisjonshåndverkere.   

Riksantikvaren la merke til mitt prosjekt, og ønsket å skrive en artikkel om restaureringen av Vold seter på sin hjemmeside under linken kulturhistorier. Jeg er veldig stolt og glad over dette.

Hvis du trykker på linken under, kommer du rett inn til artikkelen på Riksantikvarens hjemmeside.

MOLO sitt valgspråk er :" Kom skal jeg vise deg noe fint", dette brukte forfatter Synne Vik Torsdottir fra RA, som heading på artikkelen. 

Hilsen Torill Løvstad, MOLO AS


Les artikkelen her
 
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn