Om oss

I 1990 var vi blitt eier av vårt eget gamle hus som hadde en kjerne fra 1700-tallet, men var påbygd i lengderetningen både i 1884 og 1926. Huset er verneverdig og vi ønsket å utføre vår restaurering så korrekt som mulig. Det var vanskelig å finne egnede materialer, men vi benyttet mye brukte bygningsdeler innkjøpt hos Jon Køltzow i Oslo, og fikk laget en rekke detaljer hos dyktige håndverkere rundt om i Norge. Siden ble vi eier av flere gamle hus, og med erfaring fra vårt første husprosjekt klarte vi alltid å finne det vi trengte innenfor Norges grenser.

Tilgangen på egnede materialer til restaurering var likevel begrenset i disse årene, og heldigvis var våre hus så originale, at husene hadde større behov for reparasjon, enn behov for nye deler.

Det var ikke alle som var så heldig som oss, og mange manglet deler til sine gamle hus. Linoljemaling laget etter gamle oppskrifter med naturlig pigment og kokt kaldpresset linolje, var dessuten vanskelig å oppdrive i Norge. Etter hvert kom ønsket om å bruke vår erfaring til å hjelpe andre.

Firmaet MOLO AS ble startet i 2003. Vår viktigste produkt den gang var nydelige håndlagede lysthus, men vi hadde også enkelte bygningsartikler beregnet til gamle hus. Vi solgte våre varer hjemmefra og på messer det første året.

Etter hvert kom behovet for et butikklokale. Vi var så heldig å få leie et eget hus fra begynnelsen av 1800-tallet av familien Løvenskiold i Verksgaten 11 på Bærums Verk, og norges første bygningsvernbutikk så dagens lys i 2004. På Bærums Verk har det vært drevet jernverk fra 1610 -1964, deretter dørfabrikk. Fra 1997 har det gamle fabrikklokalet samt arbeiderboligene utviklet seg til handelssted med butikker og håndverk.

Vi hadde mange gode år på Bærums Verk, men etter hvert kom behovet for å utvide butikken, og
31 mars 2010 flyttet vi til bydelen Frogner i Oslo og åpnet butikken i nye og større lokaler i Erling Skjalgssonsgt. 19 (på hjørnet av Bygdøy Alle). Vår butikk ligger i første og annen etasje i en gammel bygård fra 1899. (til sammen 410m2)

Vi inngikk et samarbeid med restaureringsverkstedet Atelier Wien, som i dag leier et rom i vårt lokale.
Det har vært et meget vellykket og hyggelig samarbeide, og sammen utfyller vi hverandre. 

I vårt sortiment finnes de fleste originale bygningsdetaljer du trenger for å restaurere et gammelt hus, fra linoljemaling, historiske tapeter, ventiler til beslag og lysbrytere, for å nevne noe. Vi lagerfører alt det som du ikke lenger finner i en moderne jernvarehandel eller byggvarebutikk. Sortimentet dekker de fleste stilperioder fra slutten av 1700 og helt fram til slutten av 1960-tallet.

I 2003 kjøpte MOLO AS beslagsproduksjonen til firma Søren Wiese AS i Fredrikstad. Vi viderefører Søren Wieses produksjon i Fredrikstad, men nå under eget navn. Firmaet Søren Wiese eksisterer fortsatt, men er idag opptatt med annen virksomhet.

MOLO AS forhandler og setter selv i produksjon mange bygningsartikler fra tidligere stilperioder. Kopien er alltid laget med samme håndverksteknikk som originalen.

Mesteparten av vårt sortiment er nyprodusert , men vi har også et lager av gamle beslag, låskasser, dørvridere, gammelt elektrisk utstyr, samt mye gammelt glass.

Vi tar imot reparasjoner i vårt verksted av bl.a. gardinkuler, dørvridere og beslag.

Vi har levert ulike produkter til mange offentlige prosjekter, museer og privatpersoner. Ofte har vi vært underleverandører til malere, elektrikere eller entreprenører. Andre ganger har vi vært i direkte kontakt med eier. Mange ganger er Riksantikvaren, NIKU, Byantikvaren eller Fylkeskonservator involvert i prosjektet. Her er et lite utvalg av våre referanser:

Saxegården Oslo, Perspektivet museum Tromsø, Kommandantboligen Akershus festning, Kommandantboligen Kongsvinger festning, Store festsal i Frimurerlosjen Oslo, Kongsgården, Oscarshall, St. Petri kirke i Stavanger, Ibsens leilighet i Oslo, Thor Heyerdals barndomshjem i Larvik, Roald Amundsens villa på Svalbard, Tøyen Hovedgård i Botanisk hage, Politihøgskolen i Oslo, Blindern studenthjem, Folkemuseet , Diverse bygninger for Helgeland Museum avd, Mosjøen, Dampskipet Turisten i Ørje, Walaker hotell i Solvorn, Sveinhaug gård Rudshøgda, Skøyen hovedgård Oslo, privatboliger i Prinsesseallen 8 og 20 i Oslo, Ramme gård Hvitsten, Vormnes gård Vormsund, Agerup gård Skallestad, Bjoen Fjellstue Hovden, Markerud gård Nittedal og sommerhuset Tønnevold i Ny Hellesund. Kunst og Håndverksskolen, Eidsvollbygningen, Urbygningen på Ås universitet og Naturhistorisk museum i Bergen.. 
 
 
 
Skriv ut
Legg til i favoritter
Tips en venn